Förfalskade e-postmeddelanden

Skydda dig mot nätfiske ("phishing") och e-postbedrägeri

Då och då kan du komma att få ett e-postmeddelande som ser ut att vara från 888.se men som egentligen är förfalskat och kan vara skadligt. Detta kallas förfalskat e-postmeddelande.

Förfalskade e-postmeddelanden kan ibland t.o.m. se ut att skickas från en riktig 888.se-adress. I dessa förfalskade meddelanden ombeds du vanligen klicka på en länk till en falsk webbplats och uppge personlig information som t.ex. ditt användarnamn eller lösenord hos 888.se, eller ditt kreditkortsnummer. Detta är s.k. nätfiske. Det är ett försök att stjäla dina personliga upplysningar och senare använda dem för olovliga ändamål. För att lura dig kanske de påstår att det akut problem har uppstått på ditt konto eller att du har vunnit eller har rätt till ett pris.

Så här identifierar du ett förfalskat e-postmeddelande.

  • E-postmeddelandet beskriver något allvarligt fel med ditt konto. Till exempel: att ditt konto kommer att spärras om du inte svarar.
  • Du ombeds sedan bekräfta dina kontouppgifter genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet.
  • Eller så kanske du gratuleras till vinsten av ett pris och ombeds kontakta avsändaren för att få priset. Om du tar kontakt så ber de dig ange vissa privata/hemliga uppgifter om dig själv.
  • Länken ser ofta äkta ut och innehåller "888". Riktiga webbsidor från 888.se ligger på "888.ses domäner. och vi använder aldrig webbadresser som http://security888.se.com eller liknande.
  • Breven innehåller ofta uppenbara stav- eller grammatikfel. Dessa fel hjälper de förfalskade e-postmeddelandena att gå igenom skräppostfiltren.

Så här skyddar du dig

  • Klicka inte på länkar i e-postmeddelanden som verkar skumma eller som du inte bett om att få.Även om du inte anger dina personliga upplysningar kan det faktum att du klickar på länkar i brevet göra att din dator utsätts för olika försök att, utan att du märker det, installera spionprogram eller virus. 888.se ber dig aldrig att bekräfta dina kontouppgifter på detta sätt.
  • Ta inte bort dig från e-postlistor via e-postmeddelanden: Följ inte instruktionerna för att ta bort dig från e-postlistor i e-postmeddelanden som du inte bett om. Många e-postbedragare använder det här systemet för att skapa listor på aktiva e-postadresser.
  • Undersök sändarens e-postadress: Om du kontaktas av, eller ombeds att kontakta, en e-postadress som inte ligger på 888.se-domänen, skicka ej ett svar till denna adress och sök inte kontakt med den. All kommunikation och alla kampanjer från 888.se kommer att göras via 888.se,"888.se"-domänen.
  • Håll uppsikt över ditt 888.se-konto: Utför regelbundna översikter över din spelhistorik. Om du inte känner igen en transaktion eller om du misstänker bedrägeri ber vi dig kontakta oss på kontakta oss.

Så här rapporterar du förfalskade e-postmeddelanden

Vidarebefordra misstänka e-postmeddelanden till Kundtjänst.  

För att vi ska kunna undersöka förfalskade e-postmeddelanden bör du inte ändra eller skriva om texten i ämnesraden. Radera meddelandet från din inkorg efter att du vidarebefordrat det till oss. Vi gör allt som står i vår makt och samarbetar med olika instanser för upprätthållande av lagen för att hitta bedragarna bakom dessa förfalskade e-postmeddelanden.

Så här gör du om du utsätts

Det viktigaste är att inte få panik. Om du klickar på ett förfalskat eller misstänkt e-postmeddelande och angivit dina kontouppgifter hos 888.se, bör du Kontakta oss omedelbart. En representant för vår kundsupport kommer att vara i kontakt med dig ända tills ärendet lösts.

Säkrare. Bättre. Tillsammans.

Sätt gränser och spela ansvarsfullt

18+
888responsible

Copyright © 2022. 888 Sweden Limited, organisationsnummer C 87403, ett dotterbolag ägt av 888 Holdings PLC.

888 Sweden Limited är ett bolag registrerat i Malta; adress: Level G, Quantum House, 75, Abate Rigord St., Ta’ Xbiex, XBX 1120, Malta; e-mail: kontakt@888.se; tel. +442038870422.

Rätten att tillhandahålla och bedriva kommersiellt onlinespel i Sverige beviljades till 888 Sweden Limited av Spelinspektionen (licenstid 1 januari 2019 – 31 december 2023).

Spel kan vara beroendeframkallande och leda till förlust av pengar. Sätt gränser och spela ansvarsfullt.